Reisinformatie Mauritius

Reisinformatie Mauritius

Als je op zoek bent naar een paradijselijke bestemming, dan is Mauritius the place to be! Niet alleen de stranden zijn fantastisch, ook de natuur en de geschiedenis van het eiland zijn indrukwekkend. Mauritius is dan ook zeer populair onder zonaanbidders, natuurliefhebbers en honeymooners.

 

Bezienswaardigheden Mauritius

Op het eiland zijn veel strand waar je écht een keer geweest moet zijn. Maar, het mooiste strand (volgens de kenners!) is het ‘Blue Bay' strand. Tevens kun je in het noorden, oosten en westen prachtig duiken.

Andere bezienswaardigheden zijn:

  • Les 7 Cascades
  • Ganga Talao
  • Trou aux Cerfs
  • Maison Eureka

 

Klimaat / beste reistijd Mauritius

Het weer op Mauritius is vrijwel het hele jaar goed. Het is dus dan ook mogelijk om het hele jaar rond naar Mauritius af te reizen. De gemiddelde temperatuur op het eiland is 27 graden. Mocht je toch zeker willen zijn van perfect weer, ga dan buiten het laagseizoen. Het laagseizoen is van december tot en met april.

Op de website van Klimaatinfo kun je meer informatie lezen over het klimaat Mauritius.

 

Waar ligt Mauritius?

Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan. Het land ligt ten oosten van Madagaskar en de kust van Afrika. Een directe vlucht van Amsterdam naar Mauritius duurt ongeveer 12 uur.

 

Valuta Mauritius

Op Mauritius betaal je met de Mauritiaanse Roepie. Je kunt al voor vertrek bij een wisselkantoor in Nederland geld pinnen, of je kiest ervoor om dat op bestemming te doen.

Wil je meer weten over Mauritius? Op de Wikipedia Mauritius pagina kun je veel over de geschiedenis van Mauritius lezen.