Mauritius bezienswaardigheden

Mauritius bezienswaardigheden

Het eiland Mauritius, in de Indische Oceaan, is een prachtige plek waar veel dingen te doen zijn en bezienswaardigheden zijn. Het is een paradijselijke bestemming met een prachtige natuur en geschiedenis. Deze bestemming is dan ook erg populair onder huwelijksreizen, natuurliefhebbers of zonaanbidders.

Wat jullie echt niet mogen missen zijn de prachtige stranden van Mauritius. Het water is azuurblauw en in het noorden, oosten en westen kun je hier prachtig snorkelen. Het mooiste strand van Mauritius is volgens de kenners ‘Blue Bay’. Hier kun je heerlijk genieten van het mooie weer en het prachtige uitzicht…

Ook heeft het land veel bezienswaardigheden zoals:

Les 7 Cascades

Les 7 Cascades is een prachtig natuurgebied in het zuidwesten van Mauritius. Je kunt er de hele dag door hiken, genieten van het uitzicht en pootje baden bij de watervallen. Een tocht door dit gebied is avontuurlijk, maar niet gevaarlijk. Les 7 Cascades bestaat uit vele watervallen, bergen, bossen en rivieren. In dit gebied kun je exotische planten en dieren spotten en dit plekje wordt niet voor niets één van de mooiste bezienswaardigheden van het land genoemd!

Trou aux Cerfs

Bij de stad Curepipe ligt de slapende vulkaan Trou aux Cerfs. Deze slapende vulkaan heeft een krater met een diagonaal van maar liefst 350 meter. De natuur rondom de Trou aux Cerfs is prachtige en daardoor echt een must see wanneer je op vakantie bent op Mauritius!

Ganga Talao

Ganga Talao is een kratermeer tussen de bergen midden op Mauritius. Rondom het kratermeer ligt een groene natuur met heuvels en bossen, prachtig om te zien. Aan het meer bevinden zich meerdere Hindoeïstische tempels en dit gebied wordt dan ook wel gezien als de meest heilige Hindu plek van Mauritius. Jaarlijks trekken er vele pelgrims naar de tempels, het meer en het metershoge standbeeld van de god Shiva. 

Maison Eureka

Maison Eureka is een koloniale plantagewoning die rond 1830 gebouwd werd. De plantagewoning is in Creoolse stijl ligt midden tussen de groene bergen. Sinds 1986 is het huis opengesteld voor publiek en kun je een kijkje nemen in die tijd. Ook kun je er een boeiende rondleiding nemen om alles over de geschiedenis van Maison Eureka te weten te komen.