Mauritius klimaat en weer

Klimaat Mauritius

Het klimaat van Mauritius is het tropische klimaat. Dit klimaat kent een droge en een natte periode, maar gelukkig heeft Mauritius niet ontzettend veel last van deze natte periode. Op jaarbasis valt er ongeveer 1300 millimeter regen. Door dit klimaat blijft het het gehele jaar boven de 18 graden.  

Laagseizoen Mauritius

Het laagseizoen, of wel het regenseizoen van Mauritius, loopt ongeveer van januari tot en met begin maart. In deze periode is de kans op regen en een tropische storm het grootste. Dit betekent niet gelijk dat je de hele week regen hebt, maar de kans op regen en slecht weer is wel groter dan het hoogseizoen op Mauritius.

Hoogseizoen Mauritius

De warmste maanden op Mauritius zijn maart tot en met oktober. In deze maanden is de kans op regen en slecht weer het kleinste. De overige maanden tussen het laag- en hoogseizoen zijn over het algemeen ook prima voor een zonvakantie, maar in het hoogseizoen ben je bijna 100% zeker van fantastisch weer!

Weer Mauritius

Het weer op Mauritius is eigenlijk altijd goed, toeristen kunnen dan ook het hele jaar rond het land bezoeken. De temperatuur op Mauritius is gemiddeld 27 graden, maar in het hoogseizoen kan het wel 35 graden worden! Wel is het belangrijk om rekening te houden met het regenseizoen, of wel het laagseizoen op Mauritius.

Wil je weten wat de weersverwachting is voor de komende tijd op Mauritius? Op onderstaande websites kun je de weersverwachting en temperaturen voor Mauritius vinden.